Тренд 1. Прикладні книжки
Не тільки набувати знання, а й одразу ж застосовувати їх на практиці. Саме такий підхід до розвитку дитини, дає можливість максимально розкрити її талант. А у кожної дитини він безумовно є. Будуть з’являтися книги, які даватимуть дитині можливість спробувати себе у різних напрямках – від науковця до айтішника. У 2018 році ми вже мали подібний вдалий досвід, додавши до традиційних енциклопедій серії “Світ і його таємниці” зошити з наліпками для практикування нових знань.

Тренд 2. Інтерактивні книжки
Інтерактивні діти хочуть читати інтерактивні книжки. Їм потрібен wow-ефект, і у цих книгах він є. Віконечка відкриваються, коліщатка крутяться, малюнок проявляється… Наразі видавництва друкують такі книги для малечі, на черзі – дошкільнята та молодші школярі.

Тренд 3. Різножанровий young adult

Підлітки – аудиторія з особливими інтересами, яка потребує індивідуального підходу у підборі літератури. Донедавна young adult літературу оминали практично всі видавництва України, не вбачаючи потенціалу у цій ніші. Сьогодні підлітки абсолютно активні читачі, які потребують якісної літератури відповідно до своїх інтересів: соціальні мережі, віртуальна реальність, прийняття себе і оточуючих… Саме таким буде young adult у 2019 році.