Для розвитку емоційного інтелекту малюка важливо розвивати розуміння про емоції. Тому сьогодні підготували гру “Створюємо емоції”
Існують позитивні й негативні емоції. Для формування стресостійкості надзвичайно важливо важливо вміти володіти своїми емоціями, переживати більше позитивних. Із дитиною на аркуші паперу запишіть у два стовпчики всі можливі позитивні й негативні емоції. Визначте, які ситуації можуть викликати кожну з них. Сьогодні маєте навчитися викликати першу за списком хорошу емоцію — радість. Що може її викликати? Перегляд веселих картинок чи прогулянка до лісу. Виконайте цю дію і зосередьтеся на тому, що саме сьогодні ви відчуваєте радість. Наступного дня буде інша позитивна емоція, що необхідно навчитися формувати. У разі виникнення стресових ситуацій вам і дитині буде легше, адже ви вже «привчите» себе відчувати позитивні емоції.

Усі описані ігри візьміть до уваги. Але не розподіляйте їх чітко за віком дитини, бо всі діти різні. Не нав’язуйте малюкові картки, якщо йому подобається описувати почуття іграшок. Не тероризуйте підлітка щоденними вправами, якщо в нього і так багато друзів, він чудово вчиться і знає, чого хоче від життя. Хоч ігри і мають виховний характер, вони не повинні перетворюватися на щоденні нудні заняття. Ігри навіть для дорослих дітей мають залишатися іграми.
Для розвитку емоційного інтелекту у дітей віком 3-5 років рекомендуємо наші книги: “Монстрик і його кольори” та “Розмальовка”

Книги

Для більш детальної інформації дивіться наш вебінар “Що таке емоційний інтелект, як і для чого його розвивати?: